Wednesday, December 8, 2010

Happy Birthday Nurin Inani

2kg Chocolate Moist and 1kg lemon chill cheese cake for nurin Inani. happy birthday dear :)








For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Saturday, November 13, 2010

Selamat Bertunang Linda

This ordered came from a friend of mine who share a same passion as me. thank you linda and sorry terpaksa tukar bnyk kali :)




check out linda's passion here Misz Pinkie Winkie again tq Linda :)


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Friday, November 5, 2010

Happy 1st Birthday Nur Syifa Aqilah

ordered from a mother for her beloved daughter.she's celebrating her 1st birthday. mamanya request nak princess theme, chocolate moist and mesti 2 tier.so i came up with this..tada!! hope they like it!

before staking

the close up

telah siap di 'stacking'


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Saturday, October 30, 2010

Blackwood Vs Royal Canin...mana bagus??

salam,

sorry for the long silent.kebusyan yg teramat sangat. :p baru-baru nih ada cat lover bertanyakan pasal makanan di shoutbox.maaf tak dapat nak balas di situ kerana explaination nya panjang berjela so tak muat shout box. maka disini say post topik nih. tapi di ingatkan bahawa ini merupakan pengalaman saya sahaja.sila dapatkan nasihat dari yang pakar berkaitan pemakanan kucing anda.jikalau anda mengamalkan diet kucing saya dan terjadi sesuatu keatas kucing2 anda saya tidak bertanggung jawab!

1st ajukan soklan ini pada diri sendiri.

1. how much im willing to spend for my cat/s?

2. do they have sickness that need them to get a specific diet?

bila anda boleh menjawab soalan ini, maka dengan sendirinya anda akan boleh membuat pilihan. :)

pertama: budget tuh mmg lah teramat penting.lagik lah kalau ada lebih dari 1 kucing.kena plak kucing yg kuat melantak.nak bagik yg mahal?boleh...tak salah..tapi kalau tuan badan yg sesak jangan lah salahkan kucing anda yg makan mewah, sb anda yg biasakan dari awal :p look at ur spending monthly berapa.then buat calculation disitu.

kedua: kucing anda berpenyakit tak? do they require special diet? kalau sihat walafiat alhamdulilah, yg regular diet sudah mencukupi.


persoalannya.....yg mana bagus antara 2 brand diatas??saya tak pernah cuba royal canin jadik saya tak tahu kebagusan dia mcmana.lagik satu RC teramat mahal walaupon yg biasa shj.bukan untukhair and skin atau yg lain-lain.

berbeza dgn BW memang sejak saya kenal BW dan saya cuba feed kat kucing saya, alhamdulilah mereka suka. sampai sekarang saya bagik mereka BW.harga jauh lebih murah dari RC dah kandungan lebih kurang sama dgn RC YANG BIASA BUKAN PERSIAN BUKAN HAIR AND SKIN BUKAN YG LAIN-LAIN.

berbeza masa saya bagi kibbles yg bukan premium.kalau dulu poo diaorg cair, skrg cantik je bulat2 :p bau pun kurang. itu perubahan yg ketara lah.selain itu, badan bertambah mantap.bulu kurang gugur.mungkin serasi kot ngan kucing saya. :)

tapi diingatkan, semahal mana pon makanan kibbles yg dibagi tapi kalau benda asas yg lain tak dijaga tak menjadik juga. betul? YG PENTING VACCINATION, DE-WORM.


setakat ini alhamdulillah kucing sihat kerana mereka tak pernah miss check up diaorg dengan vet untuk yearly boost dan deworm. dan percaya atau tidak saya tak penah bagik makan apa-apa supplement yg lain. kedekut ke aku??


bukan...sb mereka tidak memerlukannya. :) itu yg vet saya ckp. "ur cats is healthy, no need extra supplement.current food ur fed them is enough" itu untuk kucing saya lah..kucing org lain saya tak tau lah.


maka berpandukan nasihat vet saya, saya tak bagik diaorg apa2 supplement. tapi kalau di ikut logik pun supplement tu gunanya untuk mentop-up mana2 nutrient yg tak cukup. betul? kalau anda rasa anda dah bagik makanan yg cukup zat maka supplement tu bleh lah di abaikan.melainkan ianya perlu.

tapi saya pegi petshop diaorg ckp bagus supplement nih..mmg laa nama pun salesgirl/man. tak jual tak masuk la sales mereka..betul? :)

maka kesimpulannya tepuk dada tanya selera poket anda :) but regarding RC mmg saya tak bleh nak beri komen.sb mmg tak pernah try brand tu.SP penah lah..so if any other cats owner yg bleh share pengalaman mengunakan ke2 2 brand are welcome to post a comment. :)


so here's my cats' diet..

1 scoop(small ice scoop) of BW 3times daily.

fresh water (free flow)
boil chicken (depend pada kerajinan untuk merebus heehee :p)
Greenies Treats 2 times daily.
rumput (bila mereka lepas kluar mereka akan kunyah rumput.something to do with digestion if not mistaken)
A LOTS OF LOVE


Well, hope this helps clearing things which one is better. mmiioowww..





 

Wednesday, September 29, 2010

Happy Cat Award for AMAD!

Salam/hi to all reader/s (banyak ke readers blog amad nih??kihkihkih)

Today, Amad has been tagged by Si Gangster Putih to received this cutiful award (cute and beautiful),  dengan rasa hepinye Amad menerima award ini. ^^ (tetiba mcm artis plak rase..wakakakaka!!) Thank you very much to Puteh the gangster cat




**************************************************************
The rule is simple!
The only thing that the awardees need to do is to list FIVE things that made them happy, and LINK to the blog that has given them the award! Then, pass it to SIX cat-lover blogs.
We request some PHOTOS too ^^

**************************************************************

here is the 5 thingy that makes me happy!

 My real name is Ahmad Velvet a.k.a amad the macho


 i love sleeping!i can sleep almost anywhere..this is me with my best friend Vacumy. 


this is my grandma oren, she's my enemy,my friend, without her it would be no fun.


climbing the roof is my favorite!then, i will meowing for somebody to take me down..kehkehkeh!!


 my happy day would not complete with  3 meal per day, treats
and of course my Family <3<3


And we like to pass this on to.........

2. Hero
4. Wiwi

NOTE:
To not spoil the fun and to keep the originality of this award; to my friends who blogging in other language, i hope u guys can post about this Awards in dual-language. No offense ya. Prrrrrss~




























































Tuesday, September 28, 2010

Bila sesekali dapat lepas...

Sesekali bila dapat lepas mula lah amad teruja lebey. kami simpan mereka dalam rumah sebab banyak kucing-kucing kat sini dah hilang..di khuatiri telah dijadikan lauk oleh warga asing..huhuhu..yep..susah nak percaya tetapi percaya lah ianya memang berlaku. so here's a snap shot of amad, merilexkan dirinya lepas hujan.. ^^

amad tengah usha burung~~

 alamak..terperasan plak dia kita snap gambar ^^

 uish..awek cun laa..pheewiitt!! :D


have a nice day kitty friends ^^

Sunday, September 26, 2010

Baby Blue Wedding Cake

Traditional Butter Cake coated with buttercream. Ordered by Kak Tusi for her niece wedding. made for Hantaran. hope they like it! : )



Selamat Pengantin Baru! :)

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Saturday, September 25, 2010

Chocolate Moist Ben 10

Ordered by Kak Noni for her son. Happy Birthday Megat! :D







Have a Blast Birthday boy!


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Friday, September 17, 2010

Pink and white theme cupcakes

Ordered by Maybank staff  for his engagement. Hope they like it :D







Thanks for ordering from us :)


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Monday, August 30, 2010

Ice Cream Cupcakes!

Salam /hi

ingat SNEAK PEAK haritu?haa....nih la dia mendanya. :) Di request oleh my best friend untuk her beloved boyfie. hope you like it! :) vanilla cupcakes with cheries and MnM's!




For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Friday, August 27, 2010

Edible Image Cupcake

Vanilla cupcake yang diorder oleh Kak Noni dari Maybank Kepong untuk besday anaknya :) Kak Noni request nak gambar ben 10, Princess Disney dan Upin ngan Ipin. So here it is...



Now every box of order came with our new sticker! Lepas nih takde la hilang nombor kami lagi.. :)


Hope Kak Noni enjoy the cupcake :)

and coming up NEXT..sneak peak of next cupcakes in the making....


is it ice-cream?is it cupcakes? just wait for the next entry.... :)

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Sunday, August 22, 2010

Amad kekenyangan ...


amad: kak kite terawikh 8 je la yek..amad tak larat laa..

me: abah ckp wat 21!

amad: ala....betul2 tak larat nih.....


amad: amad kenyang mkn BW 1 mangkok tadi..

me: ye lah..u are excused!

amad: domo arigato nee chan :D

Friday, August 20, 2010

Purple Silver engagement cake!

Salam/ hi. ini adalah entry terperap! kejadian berlaku seminggu sebelum berpuasa. ampun maaf di pinta kerana teramat lambat menghupdate kerana kebusy-an yg melampau. :p anyway congratulations to amzar dan ayu. semoga berkekalan hendaknya. :)

kepurplelan dan kesilveran dia tak berapa purple dan silver kerana gambar di tangkap mengunakan camera berkuasa rendah :p
selain engagement cake, mereka juga turut mengorder lemon chill cheese cake :)



For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Monday, August 16, 2010

Jeritan Pagi Isnin...

Selepas bersahur, dan solat seperti biasa aku pon bermalas-malasan,tergolek-golek nak sambung tido. baru je nak lelapkan mata jap lagik terdengar mak aku jerit!bukan main kuat!rase nak tercabut jantung nih ha!adik laki aku yg tengah tido pon terpingga-pingga bangun.."apsal??" mak aku pon ngan aksi cemas gile "ular!ular!"

aku pon ape lagik..teruslaa bangun gi cari amad ngan oren..huhuhu alhamdullilah mereka masih lagik terbungkang dalam bilik.lega sket rasenya..then aku pon turun laa bawah tengok adik laki aku dengan aksi nak menangkap ular.perh!!tak padan ngan halus sekali dia berdiri tinggi gak..siap bukak mulut hissing mcm nak attack balik.

aku budget baby ular sawa..sebab badan dia mcm ada batik-batik sket.panjang dalam 1kaki setengah ke 2 kaki. cadangnya taknak mencederakan dia, but then dia dah start attack.terus adik aku cucuk ngan kayu.Innalillah..maafkan kami..kami cuba untuk tidak mencederakan kamu.(T_T)

maka bermula la operasi mencari ular kejap lagik.yerlah musim hujan, di tambah plak depan rumah penuh pokok tak mustahil ada lagik 2 3 ekor anak ular.ini kali kedua jumpa ular dalam rumah..huhuhu..aku rasa mcm tinggal dalam zoo la plak.bila malam kelawar sesat lah, siang plak ular sesat.lepas nih binatang ape plak sesat tak tau la aku.

baby ular yg telah selamat di ketuk.

p/s: nampak segala wayar seakan-akan baby ular (T_T)

Sunday, July 18, 2010

takala aku sibuk..ada yg meminta perhatian..


amad: kak meh laa main ngan amad..boring laa...

me: akak tgh sibuk laa sayang...kejap lagik boleh tak?? amad gi main ngan bebear dulu yek?
amad: nak majok laa..akak taknak main ngan amad..

me: alalalalala....majok plak...yerlaa yerla...kejap yee...akak siapkan nih kejap.
amad: heehee cayang akak!!
***
*
***
*
***
*
**
2 hours later....
*
***
*
***
*

amad: kak tipu amad...amad dah ngantok dah tunggu...amad nak tido lah!taknak kawan akak!

me: yerlaa syg taknak kawan...esok akak tanak bg makan!

amad: kakak kejam!


p/s: bila time nak tido kaki mesti stok kangkang..apsal ntah! :p

Blogs to Follow

Cakes & Cupcakes
Half Baked - The Cake Blog
Sugarpink Icing
Baking Project
ICCA
Cupcake Bakeshop by Chockylit 
pumkinmumycupcakes
Lea Oven

Wednesday, July 14, 2010

Mazda RX8 vs amad n oren!

ini adalah mazda yg dimaksudkan..


Amad: WTH???

Oren: cepat!cepat! take cover!!

Amad: apsal dowh kete nih nak langgar kite??

Oren: nyoroks laa cepat! nanti cedera!

Amad: owh..no no no no!!i will destroy this car!

maka amad dengan beraninya menyerang mazda itu........


Amad: haiyak!!take this!! * sambil memukul-mukul mazda tersebut dgn paws dia

Oren: owh! amad u are my hero...xoxo

~thank you for viewing us~
~love amad & oren~

Monday, July 12, 2010

Ampun Maaf Dipinta.....

Salam/hi to all readers..(perh!cam ramai jer reader aku!) ampun maaf dipinta kerana tersangat laa lamanya tak mengupdate blog amad ngan oren nih.teramat sibuk n my life changing 360dgree.bukan menjadik orang kaya baru tapi sibuk dengan tugasan kerja.(^_^) saya akan cuba mengupdate on amad and oren.so stay tune~~~

btw, amad and oren both doing great!.semakin gemok dan mengada! :p terima kasih bebanyak kerana sudi menyinggah :)

p/s: akan cuba untuk membalas setiap lawatan yg ditinggalkan di shoutbox. pkai kasut..mari jalan2 :p

Thursday, July 1, 2010

Happy 3rd Birthday Iman!

kali ni my customer requested nak kek no 3. huhu..satu cabaran!i've never done any other shape selain bulat dan empat segi.so dengan semangat yang tak berapa kreatip tuh..saya gagahkan laa juge.. :p maka ini laa hasilnya... coffee cappucino no 3 with smarties!

comot sket..almaklumlaa 1st timer buat nombor-nombor nih.. :p


birthday boy!! dia memotong kek dahulu baru meniup lilin.haahaa!!


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Friday, June 25, 2010

Lemon Chill Cheesecake for Father's Day!



For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Saturday, June 19, 2010

Happy Father's Day!

ordered by Syarifah for her dad! Happy Father's day Uncle :)



For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...