Saturday, February 27, 2010

3rd order from Kak Nurul



As usual, kak nurul order choc fudge cupcakes with buttercream frosting. kak nurul maap yer pasal saiz cuppies tuh. : D

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Wednesday, February 24, 2010

My new Accountant!yay!

Kejap tadik aku dengan sibuknya mengupdate account yg dah lama gila tak update.bukan ape pon just mentransfer pada soft copy, senang kemudian hari :p tengah aku sibuk-sibuk wat keje, datang la sorang nih volunteer jadik part time accountant..wah!!!bertapa sukanya hatiku!!i never ever like accounting :D sape accountant baru aku tu?ha....sila scroll ke bawah.......
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
**
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
 
hi..saya lah accountant kak nora yang baru. im very very good in math!


After 10 minutes......


kak nora oren dah mengantuk lah..penin plak kira banyak-banyak nih.....esok sambung yek?
   
 
nite-nite everyone..kitteh want to shleep..zzzz

begitu lah alkisah oren yg kononnye nak membantu, abes kalkulator dipicit-picit endingnye tido..kekekeke!!oren oh oren..nasib baik kamu comel!kalu tak memang kak nora dah picit-picit perut kamu! :p

Tuesday, February 23, 2010

Kisah velvet dan camera


Me: Velvet!! Camera!!

 

Me: pandai pun senyum..
Velvet: oh!oh!strings!!
 

Velvet: yeah!!got it!!!hahaha!!


Velvet: i want more strings...yeah!!dapat lagik!!

 

Velvet: strings taste yummeh!!
 Me: okey stop it!jatuh camera nanti..
Velvet: yela..yela...tak main dah....
Me: smile sayang..

    
 

Me: thanks sayang i love you..
Velvet: i love strings too :p 
 

Monday, February 22, 2010

Like grandma like grandson!

Me: Velvet look here!!
 
Velvet: Huh??!!

Me: Oren look here!!
 
 Oren: go away....i need some rest....

Me: ler...makan tido pon letih ke??

 
Me: yer pon nak tergolek kaki tuh tak leh rapat sket ker??
Oren: zzz.....
Velvet: eh...bulu tangkis terbang!!
Me: WT??!!they don't listen to me anymore.. (T_T)   
 

Sunday, February 21, 2010

Apabila cuaca panas melampau 2......

 
 Who's that pokemon???

yang pastinya bukan pikachu....

 
saya la kak nora...OREN....bole saya tido skarang??

aku: bole...pegi la tido.. :p 
 

Saturday, February 20, 2010

Akhirnya...Mr Danny pulang juga..

Setelah hampir sebulan lebih menghilangkan diri,akhirnya Danny pulang juga. tersangat lah bersyukurnya aku bila nampak kelibat dia bertengek diatas tembok buat muka kesian. dalam masa yg sama kesian aku tengok dia. kurus keding, luka sana sini, mata berair(nanges ker?tak tau lah..). disebabkan tak menahan tengok,mak ku pon panggil dia masuk. huh!suara pon dah takde!parah betul budak nih...halus sangat suaranya. lepas dah lap-lap sket mukanya yang sedih tuh, letak lah kibbles kasik Danny makan..tapi belum pon sempat letak dalam bekas dia dia telah pon menerkam mangkuk velvet ngan oren..haish....

  kelaparan tahap gaban!dua-dua mangkuk dia sapu..

 
velvet usha dari dalam carrier..macam kenal lah......

sedih je mukanya...tak dapat girlfriend lah tu kot....

 
bercerita pengalaman la tu ngan Velvet..

 
k lah..sesi bercerita dah tamat, Danny nak balik

Nak ikoTTT!!

nasib la sempat menutup tingkap tuh,kalau tau confirm-confirm Velvet ikut Danny. aku try gak letak dia dalam rumah,tapi dia taknak.muka sedih je pastu turun naik cari jalan keluar.hmm..takpe lah..harinih kau aku lepaskan.next time kena tangkap terus kena zass hokey?! :p

Friday, February 19, 2010

Happy Double Birthday!!




Chocolate Moist Cake yg di order oleh pakcik ku, untuk birthdaynya dan kawannya..Happy Birthday to both of you : D

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Thursday, February 18, 2010

Apabila cuaca panas melampau...

sejak kebelakangan ini cuaca kat KL nih melampau2 panasnya..disebabkan cuaca panas tahap gaban, kelmarin aku dengan suka hatinya drive pegi genting semata-mata nak makan kfc ngan nak menyejukan badan!motip??rumahku tiada air-con maka apabila keadaan mendesak inilah solution yg diambil.nasib la genting tuh dekat jer kan :p

ingatkan kita manusia jer terasa bahang pemanasan global..rupanya binatang pon turun merasa. macamane lah agaknya nasib binatang diluar sana.dimanakah diaorang berteduh?cukup kah bekalan air bersih?cukup ke makan minum diaorang?huhuhu memikirkan hal itu mampu membuat aku sebak.maka rajin-rajin lah letak mangkuk berisi air untuk kucing-kucing jalanan. tapi pastikan air itu bertukar untuk mengelakkan pembiakan DENGGI!

bila aku balik nak mandi jap lagik terpandang benda itam blakang toilet bowl.apekah???!!! maka dengan sepantas kilat aku membuka lampu!yerlaa takut gak ntah-ntah ular ke kan...huhuhuhu tak pasal-pasal kena belit plak aku time mandi..:p dah terang benderang, ini lah yg aku jumpa.....
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
AHMAD GILBERT a.k.a VELVET

 
baik punye melingkar...


posing baik punye!


orang panggil taknak bangun....buat-buat tido lagik...haish..

dipanggil berkali-kali taknak kluar, sudahnya aku bukak shower..kehkehkehkeh!!tak sempat streching trus lari sambung tido kat hall plak. :p velvet oh velvet..perlu ke tido dalam toilet untuk menyejukan badan???!

p/s: abaikan lantai yg berkarat itu :p

Mandi Time!!

Setelah hampir sebulan lebih tak mandi, akhirnya semalam berkesempatan memandikan diaorang 2 ekor nih.. seperti biasa si velvet menjerit macam kena dera.padahal pakai shower suam, bukan air sejuk pon. oren plak sayup2 je dengar suara dia.oren tak bnyk meragam,meronta pon tak.sedap kot orang massage badan dia. nak tangkap gambar time mandi tak sempat lah disebabkan keganasan velvet sampai aku nih pon basah lencun! nasib lah takde plak dia nak mencakar ke ape ke kan..

tujuan asal memandikan mereka nih sebab nak bawak pegi jumpa vet.vaccine velvet dah due hampir 2 bulan.(jangan tiru macam aku!) maka complete lah vaccination si velvet ngan oren. sekarang nih yearly boost ngan deworming setiap 3bulan.

  muka tak puas hati kene mandi!hahahaha!!padan muka budak busuk!

lepas hampir 15 minit kena jemur baru bawak masuk rumah balik.masing-masing meronta nak kluar cage! ditambah plak bunyi hairdryer, lagik lah mengelupur nak kluar.setelah hampir 1 jam.baru lah mereka kering sekering2nya. nih baru bulu pendek..kalu bulu panjang ntah berapa lama lagik la nak kena keringkan :p

 
pegi kat feveret spot untuk grooming

oren plak sambil groom tunggu kat pintu.sibuk nak kluar bilik :p

setelah selesai grooming, bawak lah diaorg nih gi vaccine & deworming. Alhamdulilah setakat nih mereka sihat2 belaka.velvet baru umur 7bln berat dia dah mencecah 3 1/2 kg! oren lebih kurang 4 kg.padan lah terasa nak cabut tangan angkut budak 2 ekor nih  :p maka selesai lah sudah Cat Wishlist No 1 : )

Sunday, February 14, 2010

Celebrating Chinese New Year with Lurrvee


We at Nora'Nas Enterprise wishing you Happy Chinese New Year and Happy Valentine's Day to All. may this year bring you the prosperity and happiness.


For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Happy Chinese New Year!

 

  

Nih lah set kedua yg di order oleh Kak Jul's untuk jirannya. :) vanilla cupcakes yang di frost dengan buttercream. Mekasih ye akak jangan serik untuk menempah lagik :p

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Happy Chinese Valentine's Day to All!

 

 

Wishing all a Happy Chinese Valentine's Day to those who celebrate!
p/s: we did not hope u choke and die :p

Saturday, February 13, 2010

Ordered From Kak Jul's

Vanilla cupcakes ini di order oleh Kak Juls dari PF. mekasih ye akak kerana sudi mengorder dari saya nih :) Kak Juls order 2 set cupcakes. set yang nih akak Jul's bawak balik kampung untuk ayah mentuanya. Selamat Hari Lahir Pakcik. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)



set yang ke 2??tunggu.......akan diupload setelah di deliver pada tuannya :p

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Happy Valentine's Day

 

  

1/2kg Orange buttercake ordered by Ms Irene from Freescale. Thank you so much! and Special Thanks to my Autie for promoting my cakes. Millions Thanks Bubu.xoxo 

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Thursday, February 11, 2010

Why Dogs and Cats are Better than Kids

Hi All!!

lama sungguh tak ber-blogging. okay harinih aku nak kongsi something ngan para animals lover (^_^).
citernye cengini..tahun lepas aku ada subscribe pasal info-info kucing kat PetPlace . so setiap hari diaorg nih akan hantar lah tip-tip jaga kucing, latest gadget untuk kucing dan lain-lain which i found very useful. harinih diaorg hantar pasal article yang bertajuk seperti di atas.kekekekekeke!! i found this very amusing funny, and so dead true! so peoples..lepas baca nih..kalu orang cakap "korang nih buang duit jer bela kucing, baik bela anak orang" ade lah mende korang nak tunjuk sebagai bukti sokongan yg minatang ini lagik best dari budak!hahahaha!!no offense..bukannya aku tak suka budak, tapi blom tiba masanya untuk aku ada budak kecik dalam hidup. anak org lain??kalau mereka baik okay..mungkin aku leh get along..if perangai cam tarzan?tuh memang aku rase nak lempang! (^_^)v

Dogs and cats are better than kids because they:

1.Eat less.
2.Don't ask for money all the time.
3.Are easier to train.
4.Normally come when called.
5.Never ask to drive the car, they don't wreck the car and they don't raise your automobile insurance rates.
6.Don't hang out with drug-using friends.
7.Don't smoke or drink.
8.Don't have to buy the latest fashions.
9.Don't want to wear your clothes.
10.Don't need a 'gazillion' dollars for college.
11.Don't mind a bit when you pass gas.
12.Don't roll their eyes and say "oh Pleeeese".
13.Don't play weird music at top volume.
14.Don't have to get a baby sitter when you go out.
15.They do not answer back.
16.They listen no matter what you say!
17.You don't have to spend hundreds of dollars for Christmas and birthdays.
18.They don't need to be taken to music lessons or soccer practice.
19.They don't become embarrassed to be seen with you when they reach adolescence.
20.They don't ride their skateboards where they should not.
21.You do not have to buy them books.
22.In addition to the eating less, they also are not fussy when they get the same meal every night and are grateful.
23.If you scold them, they don't pout. Generally, they are over it in a minute and love you anyway.
24.They are attentive when you are sick.
25.They don't go online and charge a bunch of stuff to your credit card.
26.They don't tie up the phone for hours on end.
27.They do not smart mouth back at you.
28.They do not grab everything in site at the grocery store.
29.You do not have to pay their expensive cell phone bills for talking or texting.
30.They don't need expensive electronic gadgets...a tennis ball will do just fine and a pair of your socks is even better!
31.They love us unconditionally even when we're sick in bed or when we have garlic breath.......and never shout "I hate you" when you tell them they have to be home by curfew or that they can't have the car or that pair of $200 blue jeans that come faded and torn like the ones already in the closet!
32.At night, you can lock them in their kennel and no one will call Child Protective Services on you!
33.Dogs never scream at the top of their voices like children do when they play around or get excited.
34.Dogs will not come home with undesirable piercings or tattoos.
35.They don't have to ask boyfriends around.
36.They never have to ask you about homework.
37.They don't scream to get their way.
38.If they give you crap, you can bag it up and throw it away.
39.Wherever you take them, it's their FAVORITE place to be!
40.Whatever you feed them, it's the BEST food they've ever eaten!
41.When you come home, it's the MOST FUN they've had all day!
42.When someone threatens you, they tell them to back off, no matter how much bigger the other guy is. 
43.When someone knocks on the door/rings the doorbell, they remind them of who's boss and it's the person/dog on the other side of the door.
44.Not only do they NOT ask for money, but they don't ask for an allowance either.


and last but not least
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
45.And finally...If they get pregnant, you can sell their children.





 have a nice day everyone! :p
*this article taken from PetPlace and picture taken from icanhascheezburger


Happy birthday to Bani Yamin

Salam/hi semua,
 Maaf kerana lama sangat tak update blog nih.okay, tak nak cerita panjang-panjang nih adalah order dari  Freescale. Ordered by Ms Cecillia. she asked for 3kg orange buttercake. thanks you very much! hope everyone enjoy the cake!


p/s: thanks you for the feedback. I'll adjust the taste next time :)

For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Sunday, February 7, 2010

Si Pencuri Ayam!

Hi semua!
oren disini harini oren nak cerita sket pasal velvet nih. seperti yg kita taukan, velvet nih teramatlah NOTYnya! harini dia telah melanggar perintah iaitu masuk ke dapur!.sambil-sambil masuk dapur tuh kan, sempat plak dia mencuri ayam mentah!ha tuh la bahana kasik makan BARF. ayam mentah pon dah reti makan skarang.....dulu kasik tak mau..sekarang nih..dah reti makan,tak payah jemput pon takpe....velvet..velvet...

membawa lari ayam ke bawah kerusi faveret...

budget orang lain tak nampak laa tu dah curi ayam....

begitulah alkisahnya si velvet apabila dia mula membuat perangai..haish..ape nak jadik cucu ku sekor nih

Tuesday, February 2, 2010

Mr Danny VS this new mr siamese celup!

Selamat Hari Wilayah Everyone!!

Hari ni velvet nak berkongsi cerita pasal papa danny nih..rasanya awal-awal tahun haritu kak nora ada buat wishlist untuk kitaorg dan didalam tuh ade included skali papa danny..btul? sekarang nih hampir setengah bulan tak nampak papa danny nih..tak tau lah kemana hilangnya..tiap2 pagi kak nora lepaskan velvet ngan grandma oren untuk sun-bathing tapi tak nampak pon kelibat papa danny..kemanakah papa danny menghilang??velvet pon tak tau..velvet tak pg cari papa danny?owh!!a big NO NO  for me untuk kluar dari pagar..selepas eksiden tahun lepas velvet masih trauma hokey! dengan menda bernama KENDERAAN BERODA!! berbalik pada papa danny,adakah kak nora akan memotong papa danny dari wishlist tahun ini??hmm..kita tunggu dan lihat...

pagi tadik, lepas kak nora hantar abg iqbal tetiba ada kelibat kucing lain ikut kaki kak nora.huh!kak nora bawak kucing baru ke? mungkin tidak..tanpa persetujuan semua ahli...kucing tu mengiau-ngiau nak makan, maka kak nora pon bagik la makanan kat dia.fuh!!bukan main manja!menyampah velvet tengok! (nak bodek kak nora laa tu,soh amik dia :p ) nih few pictures yg dapat kak nora snap untuk ditepek kat sini. (sibuk je...) kak nora cakap dia comel..comel ker??bagik velvet biasa je...velvet lagik comel, lagik kacak!

En. Siamese celup tgh makan dgn lahapnya..

kesian kan?kalau dijaga mesti cantik...

dah makan tak reti nak balik plak....

close up muka mr.siam celup..comel ker??

kak nora tak bagik velvet kacau mr.siam celup....ces!

begitu lah alkisah mr. siam celup tuh..dengar ura-ura kak nora nak tangkap dia kalau dia tak bertuan..huhuhuhu berjaya kah mr.siam celup mengambil hati mummy,abah,kakak-kakak ngan abang?kita tunggu dan lihat.bagaimana pula nasib papa danny?tak tau lah velvet..kena tunggu jer la kot-kot satu hari papa pulang...harapnya papa pulang lah..velvet boring takde geng nak main... :((
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...