Thursday, February 18, 2010

Apabila cuaca panas melampau...

sejak kebelakangan ini cuaca kat KL nih melampau2 panasnya..disebabkan cuaca panas tahap gaban, kelmarin aku dengan suka hatinya drive pegi genting semata-mata nak makan kfc ngan nak menyejukan badan!motip??rumahku tiada air-con maka apabila keadaan mendesak inilah solution yg diambil.nasib la genting tuh dekat jer kan :p

ingatkan kita manusia jer terasa bahang pemanasan global..rupanya binatang pon turun merasa. macamane lah agaknya nasib binatang diluar sana.dimanakah diaorang berteduh?cukup kah bekalan air bersih?cukup ke makan minum diaorang?huhuhu memikirkan hal itu mampu membuat aku sebak.maka rajin-rajin lah letak mangkuk berisi air untuk kucing-kucing jalanan. tapi pastikan air itu bertukar untuk mengelakkan pembiakan DENGGI!

bila aku balik nak mandi jap lagik terpandang benda itam blakang toilet bowl.apekah???!!! maka dengan sepantas kilat aku membuka lampu!yerlaa takut gak ntah-ntah ular ke kan...huhuhuhu tak pasal-pasal kena belit plak aku time mandi..:p dah terang benderang, ini lah yg aku jumpa.....
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
*
***
AHMAD GILBERT a.k.a VELVET

 
baik punye melingkar...


posing baik punye!


orang panggil taknak bangun....buat-buat tido lagik...haish..

dipanggil berkali-kali taknak kluar, sudahnya aku bukak shower..kehkehkehkeh!!tak sempat streching trus lari sambung tido kat hall plak. :p velvet oh velvet..perlu ke tido dalam toilet untuk menyejukan badan???!

p/s: abaikan lantai yg berkarat itu :p

5 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

hhehe..
comelnya velvet.
buat aksi plak dia.
nak kene babab bontot nie.

Shikin said...

itu lah pasal..memang nak kena babab!:p nakal sangat!

Fara; OfCatsAndKucing said...

haha..agaknye, kalo kite ni pun boleh tido dlm bilik air macam velvet tu, kite pun tumpang tido sebelah die sekali sbb panas sgt skrg nih:p

Shikin said...

itu lah fara mmg panas sgt skrg nih, tak tertahan :p

Jul's Bini Jae said...

kucen akak dulu masa dok dlm blk, mmg sume pakat lepak dlm toilet. mengelilingi toilet bowl tuh. panggil2 sume buat muka sepusen...cettt....tp mmg la...cuaca skang nih panas GILER2!! arghh...nih yg rasa nak blk umh, pekena slurrrpy then men ngan ank bulus neh (alasan MALAS nak keje ari SENIN senonyer) hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...