Tuesday, February 2, 2010

Mr Danny VS this new mr siamese celup!

Selamat Hari Wilayah Everyone!!

Hari ni velvet nak berkongsi cerita pasal papa danny nih..rasanya awal-awal tahun haritu kak nora ada buat wishlist untuk kitaorg dan didalam tuh ade included skali papa danny..btul? sekarang nih hampir setengah bulan tak nampak papa danny nih..tak tau lah kemana hilangnya..tiap2 pagi kak nora lepaskan velvet ngan grandma oren untuk sun-bathing tapi tak nampak pon kelibat papa danny..kemanakah papa danny menghilang??velvet pon tak tau..velvet tak pg cari papa danny?owh!!a big NO NO  for me untuk kluar dari pagar..selepas eksiden tahun lepas velvet masih trauma hokey! dengan menda bernama KENDERAAN BERODA!! berbalik pada papa danny,adakah kak nora akan memotong papa danny dari wishlist tahun ini??hmm..kita tunggu dan lihat...

pagi tadik, lepas kak nora hantar abg iqbal tetiba ada kelibat kucing lain ikut kaki kak nora.huh!kak nora bawak kucing baru ke? mungkin tidak..tanpa persetujuan semua ahli...kucing tu mengiau-ngiau nak makan, maka kak nora pon bagik la makanan kat dia.fuh!!bukan main manja!menyampah velvet tengok! (nak bodek kak nora laa tu,soh amik dia :p ) nih few pictures yg dapat kak nora snap untuk ditepek kat sini. (sibuk je...) kak nora cakap dia comel..comel ker??bagik velvet biasa je...velvet lagik comel, lagik kacak!

En. Siamese celup tgh makan dgn lahapnya..

kesian kan?kalau dijaga mesti cantik...

dah makan tak reti nak balik plak....

close up muka mr.siam celup..comel ker??

kak nora tak bagik velvet kacau mr.siam celup....ces!

begitu lah alkisah mr. siam celup tuh..dengar ura-ura kak nora nak tangkap dia kalau dia tak bertuan..huhuhuhu berjaya kah mr.siam celup mengambil hati mummy,abah,kakak-kakak ngan abang?kita tunggu dan lihat.bagaimana pula nasib papa danny?tak tau lah velvet..kena tunggu jer la kot-kot satu hari papa pulang...harapnya papa pulang lah..velvet boring takde geng nak main... :((

11 comments:

Qisha said...

Yup kalau dijaga mesti cantik..

Shikin said...

tuhlah..geram tgk dia..tapi dah lah bebudak nih tak sebulu plak..mula2 elok cium2 jap lagik dah nak bergaduh plak..tak padan ngan ketot budak velvet nih..:p

Misz Pinkie Winkie said...

hehehe.
comelnya dia ekin.
memula memang camtue
hissing memanjang.
lelama mestie ok.
good luck

My A,B,C,D...... said...

nora amik je siam celup tu boleh kwn dgn velvet nanti....baru2 memang lah mcm tu x ngam lg.

Shikin said...

huhuhuhu..mmg nak amik tapi kene bincang ngan family dulu, then tgk bertuan ke tak en.shiam tu ☺.kot2 bertuan kang jadik gaduh plak..huhuhuh.. thanks for the support!akan ku berusaha mendapatkannya!:p

Jul's Bini Jae said...

uiskkk..chomelnyer dia...amik jer la..jaga dia..hehehe...bleh kawan ngan yg lain. tgk kucen nih, teringat kucen masa blk Kuching 3 mggu lepas..byk kucen depan umh kaler2 cam tuh..tanpa tuan...mlm2 plak salu naik dapur kitorg...carik makanan dlm tong sampah..sedihnyer tgk..

Shikin said...

comel kan?tuh la..kene tanya family dulu..tuh yg susah tinggal ngan family..kalu mereka kata no..no la jwpnnye..sekadar memberi mknan sajalah kepada mereka yg berkeliaran.. dan halau mereka dari tengah jalan. :(

Anonymous said...

comeyyy nyerrrr...akak ade sekor ibu kaler kuning dgn anak 3 ekor umur sebulan lebih, skrg tgh cari tuan baru utk dorg...terpaksa serahkan kat org...kalau nora ade kengkwn yg tgh cari kucing utk dibela, sila bitau akak key...ni email akak....awiena_selamanya@yahoo.com, ym pun guna id tu jugak...tq

Shikin said...

okay..InsyaAllah akan difowardkan to my friends..thanks..

sI tEDI said...

si siam celup, ekor dia cantik!

Shikin said...

tuh lah..mmg cantik..tapi dah bertuan..huhuhuh..mmg tuannya jenis lepas kucing.. :) takde rezeki ku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...