Monday, August 16, 2010

Jeritan Pagi Isnin...

Selepas bersahur, dan solat seperti biasa aku pon bermalas-malasan,tergolek-golek nak sambung tido. baru je nak lelapkan mata jap lagik terdengar mak aku jerit!bukan main kuat!rase nak tercabut jantung nih ha!adik laki aku yg tengah tido pon terpingga-pingga bangun.."apsal??" mak aku pon ngan aksi cemas gile "ular!ular!"

aku pon ape lagik..teruslaa bangun gi cari amad ngan oren..huhuhu alhamdullilah mereka masih lagik terbungkang dalam bilik.lega sket rasenya..then aku pon turun laa bawah tengok adik laki aku dengan aksi nak menangkap ular.perh!!tak padan ngan halus sekali dia berdiri tinggi gak..siap bukak mulut hissing mcm nak attack balik.

aku budget baby ular sawa..sebab badan dia mcm ada batik-batik sket.panjang dalam 1kaki setengah ke 2 kaki. cadangnya taknak mencederakan dia, but then dia dah start attack.terus adik aku cucuk ngan kayu.Innalillah..maafkan kami..kami cuba untuk tidak mencederakan kamu.(T_T)

maka bermula la operasi mencari ular kejap lagik.yerlah musim hujan, di tambah plak depan rumah penuh pokok tak mustahil ada lagik 2 3 ekor anak ular.ini kali kedua jumpa ular dalam rumah..huhuhu..aku rasa mcm tinggal dalam zoo la plak.bila malam kelawar sesat lah, siang plak ular sesat.lepas nih binatang ape plak sesat tak tau la aku.

baby ular yg telah selamat di ketuk.

p/s: nampak segala wayar seakan-akan baby ular (T_T)

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

takutnya ularrrrrr.
kalo anak bulus nampak tue kompem diorang kerjakan.
cume kita risau kalo diorang dipatuk..memang tak selamat idop.
kesian jugak tengok ular tue...tapie apa yang lagie penting..
ekin, family dan anak bulus sihat.

meowwmania said...

erkk ular?? takotnya ngeee~

Lieya said...

Haaa betul la lin, kalau meow nampak kompon dia memain ngan ular tu. Lepas tuuuu eiiiii xbley pikir xbley pikir.. selisihhhh... Musim2 ujan ular mmg selalu keluar mencari habuannya... Hati2 je la yeee syikin... sediakan buluh didlm uma, pasal ular lg senang mati ngan buluh.

Shikin said...

lin:- tuh la..time dah mati tu pon masing2 datang sibuk dok keliling ular tu..men kuis2..trus amik buang..bukan apa takot nanti diaorg main kunyah2..haish naye je.. ^^

meowmania:- nasib baik kecik..:)

lieya: tuh lah mmg dah standby buluh..yer kot musim2 hujan nih diaorg kluar..tikus pon bnyk kluar dari tmpt persembunyian..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...