Friday, January 28, 2011

Happy Birthday Roszila

Chocolate Moist cake with edible image




For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com

Saturday, January 15, 2011

Damien D. Dragon : Part 1

Hari ini nak citer pasal Dragon nih..he no longer with us..but still alive and kicking @ my auntie's house. ok citernye cengini...last 2 month, dalam bulan november mcm tu, my auntie called cakap ada kucing besar kat umah dia.so after work aku pon pergi lah menjengah..jap lagik tgk..WAHHH HENSEMNYA!!! makcik cakap dia nih dok damansara, tapi owner dia bwk balik kampung @ batu muda.so sekarang tinggal ngan atuk.tapi atuk tak jaga, biar dia bergaduh tak makan bagai..so end up jadik kucing kampung.

Dragon nih friendly sgt, tak takut org.makan sume bedal!sayang...kucing yg sangat lawa endup macam nih..  maka setelah bodek2 mak we decided to bring him home...bawak tanpa carrier..senang sgt.dia mmg suka naik kereta. takde bunyi bising.rileks je pandang luar. 1st thing we do after arrived home bagik dia melantak habis-habisan.ini laa si Dragon.

Baru sampai rumah makan dgn lahapnya...

The day he arrived, the challenge pon bermula......my 2 cats amad n oren mula tak senang duduk..almaklum la ada intruder baru. sume stok pandang dari jauh..haahaa!! sepanjang 1 minggu memang tak bleh nak lepas pandang. kitaorg mmg takda cage. we put them in our room.buat rotation so that they get used to the smell..mmg amat lama proses perkenalan diaorg.

Port oren telah di ambil alih..haahaa
Dragon was really in a bad condition.poo cair, bau Subahannallah..tuhan je la yg tau. nak bwk pg vet terus takut dia terkejut plak..so we let him stay for around 2 weeks. during that period we fed him with blackwood.Alhamdulillah getting better. we a bit surprise bila dia poo berdarah plak..ha sudah! ape pulak nih?? tangn pon ligat mengoggle simptom2 poo blood nih. dah goggle up hati mula risau..ah!takkan teruk kot mcm dalam article.nak sedap kan hati assume kan saja dragon nih terbiar makan ntah ape2 so end up digestion tak betul..but in mind, it could have been worse..

to be continue........

Thursday, January 13, 2011

we're are back!!

Salam/hi everyone!! miss us??yep we miss u too (cheh cam bnyk je peminat!) so sorry guys our slave are very busy taking care of us sampai dia takde masa nak update blog yg dah bersawang nih..anyway tq for still stopping by menjengah our blog..now amad will make sure my slave will update this blog sekerap yg bole...bnyak nih amad nak cite.. :) dari kisah carrier baru sampai laa kisah Damien yg kakak culiks dari umah makcik!(*akak ni memang asal ada jumpa kucing sume nak bawak balik!) so stay tune yekk.... uh by the way we want to wish you happy miiieeewwww year to all!!!

 *ini bukan Amad ^^v

Saturday, January 1, 2011

01.01.11 Selamat Pengantin Baru

3 tier chocolate moist cake for wedding ceremony. Thanks Faiz sb beri kepercayaan buat kek nih ;)





For Details or order please contact us at 017-6050448 @ 016-2402056 or email us at noranasenterprise@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...