Saturday, October 27, 2012

Replacement Meal

Hai!

ok topik hari ini adalah gantian makanan. untuk membantu aku dalam meneruskan impian untuk mendapat berat badan yang ideal, aku telah mengantikan dua dari 3 makanan utama dengan makanan gantian. Gantian makanan yang aku pilih ialah HERBALIFE. kenapa aku  pilih gantian makanan kerana aku memang teramat malas nak prepare makanan berkhasiat dari dapur. maka nak mudah..aku cari yang mudah.
Sebenarnya sebelum HERBALIFE, dah banyak produk pelangsing yang aku cuba.semuanya tiada hasil.kecewa. ok aku taknak cerita pasal produk lain.aku nak cerita apa peranan replacement meal nih. untuk yang ingin menurunkan berat tapi maaaalass sangat nak prepare makanan yang sihat, memang aku sarankan cari replacement meal. kerana kalori yang rendah dan kenyang. secara logik apabila kita replace breakfast atau dinner kita dengan shake secara tak langsung kita dah kurangkan kalori intake.

apabila kalori intake kurang, secara tak langsung, berat pun boleh turun. yang bestnya shake HERBALIFE nih, dia protein base.maka memang setiap kali consume akan diguna pakai. tiada yang tersimpan. sejak badan dah ringan sikit ni aku mula lah rajin nak berlari-lari anak (exercise). tetiba jadi conscious ni kerana aku terasa sangat berat nak bawa beban 80kg tu. nanti aku share cara aku consume HERBALIFE.



ok.bai!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...