Monday, November 5, 2012

Monday....Clueless

Hai!

harini tiada semangat untuk berbuat apa.pergi ke kelab atas dasar tanggungjawab sahaja. banyak benda berlaku dalam beberapa bulan ini membuatkan aku sangat down. maka aku berbincang dengan coach.dia cakap takpa nanti dia datang. so sementara tunggu dia datang, aku breakfast dulu.. menu aku seperti biasa

air kosong
500ml cold water + 2 caps aloe concentrate
500ml warm water + 1tspn tea mix
500ml cold water + 1 heaping spoon F3 + 3flat scoop F1 chocolate
air kosong


dalam pukul 11.30pagi coach aku sampai. dia bagi aku pinjam satu cd tajuk Building Your Network Marketing oleh Jim Rohn. dia suruh aku dengar dan fahamkan dan relatekan kepada keadaan aku sekarang. sejak beberapa bulan yang lepas juga aku lebih suka menyendiri dari join group-group motivasi. malas. hari ini dia ajak pergi tengok focus group meeting. the big-big boss plan how to grow the business. aku jawab tengok lah kalau rajin. ( gila down nih! haha ) sebelum gerak ke Cheras aku lunch dulu.lunch aku seperti berikut

nasi kosong separuh
ayam goreng
gulai lemak pisang
sayur sawi
sambal belacan

menyelerakan sungguh lauk!haha! lepas solat aku gerak ke cheras.sepanjang perjalanan tu aku on la cd yang dibagi pinjam tu. Jim Rohn berkata "same wind blows on each of us, it is the sets of of the sails, not the direction of the wind that determines which way we will go"  apa yang aku faham dengan apa yang dia cakap setiap orang MEMANG ada masalah.tapi cara mana kita mengatasi masalah itu untuk mencapai masa depan kita. atau... kita biarkan masalah kita merampas masa depan kita. cd nih memang bagus kepada sesiapa yang bekerja sendiri. Cabaran bekerja sendiri ni memang banyak.dari umpatan orang sampai lah tentangan keluarga. nak tau lebih lanjut maka korang pegi la beli cd nih. buku pun ada.harga tak tau.sila google.

habis meeting dah waktu maghrib. jalan teramat jammed. sudahnya kelab untuk sessi malam tak buka. otw singgah solat dan kononnya nak makan.last-last aku berenti di petronas isi minyak dan beli dinner aku iaitu low fat yogurt drink bliss mango. minum la sebotol besar tu sampai kenyang.

sampai rumah dah dekat pukul 10mlm. gila teruk jammed di kuala lumpur ini!. sebelum tido aku update dulu. sekarang barulah aku boleh tido dengan nyenyaknya. ha ha. before that take time to read below.


ok bai!

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...