Tuesday, March 26, 2013

Hotel Review: Holiday Villa Alor Setar

Hai!!

Jumaat lepas aku sekeluarga decide nak pegi bercuti. kebetulan pula sepupu kawin, kami redah je lah pergi ke alor setar. maka kami pilih untuk menginap di Holiday Villa. booking dibuat awal, so kami dapat rate murah.



masa kecik-kecik memang selalu menginap disini. tiada apa perubahan pun since aku datang dulu. bilik pun tak banyak berubah. dulu ada comforter sekarang ada bed runner. :p amenities pun macam tu. hanya ada sabun, shampu dan bath foam. sila bawa berus gigi sendiri ok?


Holiday Villa Alor Setar juga ada dioarang punya signature spa, Amoaras Spa. aku try walk in, tak dapat. so memang kena buat appointment. disebabkan time aku tak tally dengan waktu diaorang, tak jadi lah aku nak try memanjakan diri. mungkin kalau bertuah time takde orang maybe mereka layan.haha.price bermula dari rm28++ sampai rm280++ since tak dapat nak try signature spa diaorang aku pun pakat ngan adik-adik pegi berendam di pool diorang.


Diingatkan di situ tiada lifeguard, pelampung atau sebarang alat keselamatan ye..so kalau bercadang bawak anak-anak pastikan ada orang dewasa. kedalaman pool hanya 4 feet. time kami sampai memang takde orang.maka kami buat macam pool abah kami. haha.

buffet plak tiada apa yang menarik.normal breakfast i guess, limited menu.cereals, nasi lemak, porridge, sausage..normal stuff.. ah..lupa mereka served homemade yogurt ok?

overall stay kat sana ok. senang nak bergerak dalam town.dekat untuk pegi pekan rabu.walking distance. yang tak best parking dia sempit. terpaksa park bersepah depan hotel.kalau kena saman sendiri tanggung ye.. nak park di plaza mall sebelah tu banyak rekahan dan runtuhan. tak berapa nak selamat. rasanya..atau memang mereka dalam proses untuk demolished tak plak aku ketahui.

so next stop??where shall i go??

Holiday Villa Alor Setar,
Lot 162,162 Jalan Tunku Ibrahim,
05000 Alor Setar, Malaysia.
Tel: 04-7349999

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...