Sunday, September 22, 2013

serendipity and me..



yuuhuuu anybody home?? ngee~~ ok mmg dah agak lama dah bersawang blog ni.huhu.maklumlah teramat busy. sebenarnya aku baru je lepas tengok cite serendipity. tetiba dtg rajin nak berblog. citer nih sangat memberi impak kat aku.tengok lah 40 kali pun confirm nanges jugak! haha

bila di ingat balik pertemuan dengan encik bodyguard memang tak dirancang.kekonon cam serendipity laa haahaa :p pertama kali jumpa dalam chatroom. yep suatu ketika dahulu aku agak suka membuang masa di YM.haha.so i just leave my number than that's it. never heard from him. then out of blue few month later dia call. hampir terlupa sapa. then dia hilang semula.

then my mum admitted to hkl... dan dia call. mcm tau2 je i need somebody to talk too. i was complaining im hungry.haha.dan dia datang bawak nasi ayam dara. itulah kali pertama jumpa encik bodyguard. he was nice.pemalu.never look me into the eyes. but curi2 glance bila tak dilihat. look for something, find something else. aku mencari makan dapat plak jumpa kawan.haha.

banyak sangat situasi menemukan kitaorg secara tak sengaja. time aku gi cameron highland company trip. bole jumpa dia kat air terjun kat cameron tu.dia ride ngan kengkawan. then aku dah turun berenti kat ulu bernam, jumpa lagi.

so many coincidence...dalam masa yang sama,tetap terluka. setahun lebih terpisah. then we end up meeting up again. aku harap ianya jodoh, but who knows..anything can happen kan?? :D so just keep on sending positive, good thought to universe and lets hope it will come back and find you. ;) nite nite.


Friday, September 6, 2013

Misteri kehilangan encik bodyguard


2- 3 minggu ni memang emo tak sudah.kenapakah? sebab encik bodyguard MIA. agak stress la jugak memikirkan mana dia pegi. call x angkat, sms tak berjawab. segala macam cara untuk dihubungi lah dah try.antar surat guna posmen je belum.

then, semalam baru dia reply. 'syg sabar ya' tu je msg dia.hee!!lagik la stress haku! dah ligat da la pale fikir macam2. dah la masa diam 3 minggu aku dah fikir mcm2 dia eksiden la, dah kawin lari la..macam2 lah...tapi nak sedapkan hati bersangka baik lah..phone masuk lubang jamban kot.

pastu semalam dia hantar msg mcm tu 'sabar ya syg' dah la dalam kitchen.berkaca da mata.dalam hati dah agak..hmm 'confirm breakup' habis la student aku sume jadi mangsa kan kena marah. then aku tanya 'kenapa?' lama sangat baru dia reply... hantar gambar..dah berbesi atas katil x sedar diri.

ya Allah...selama 3 minggu senyap rupanya dia eksiden. terlantar. langsung tak tahu.nak menangis x pyh cakap la, tapi memandangkan dalam kelas, ku tahan sahaja. terasa terkilan sangat sebab tak tahu. tu lah masalah bila perhubungan dirahsiakan dari semua. hanya kami berdua dan few of my friends yang tahu. kenapa jadi mcm tu? hmm panjang cerita. tak payah tahu.

sekarang dah pulang ke rumah, 2 bulan lagi baru boleh gerak, sebab ade part di bahagian belakang yang patah. :'( 2 bulan lagi lah baru boleh berjumpa. :( apa pun i wish u speedy recovery. seriously i miss you. :'(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...