Thursday, January 2, 2014

Selamat Datang 2014!!

Lamanya tak menjengah blog sendiri.what had happened to me? a lot of things happen..ape pun 2013 mengajar aku macam2.so before flashback balik 2013 dan preview sikit 2014 i would like to wish whoever read this junks HAPPY NEW YEAR!!


So what i did in 2013? i change job, i gets into fight with loves one, i get annoyed with my students, i have problems managing my tempered, i did a lot of cursing! most of the time I've been struggle to build myself.  sabotage myself,nearly fall into depression zone. bunyi kronik je kan?haha thats what happen when you let your emotion control everything.

so for this year, i want to change that.i want to be a happy person. stop bothering other peoples life. focus on my life ONLY. baby step. harini berniat taknak menyumpah2. Alhamdulillah setakat waktu mengarang nih belum lagik menyumpah. *griinn*

next of course seperti tahun2 lepas nak lose weight! (tak sudah2!!) nih kalau encik bodyguard dengar mesti dia cakap " dari kita kenal nora nak kurus, tak kurus2 pon" haaa!!kejam kan jawapan dia! truth is i did lose weight more than 24kg!yaay!! cumanya biasalah bila org tegur ' eh ko dah kurus lah' ha mula melantak tak hengat.budget boleh control makan.at the end gain weight balik! so for this year nak fokus lebih lagi. :D  setakat 2 harini makan buah hari2, air lebih 4 liter, shake 2x sehari, eksesais ringan2 je.haha. well its a start kan?



ujung2 tahun lepas timbul kesedaran nak pursue study. almaklumlah dah terjun bidang pensyarah nih belajar tak boleh berhenti.kalau nak better career post kena at least ada master. so thats what im going to do. lepas dapat persetujuan abah ngan mami aku pun apply.cumanya tak dapat jawapan lagik. takpelah.tak dapat kita cuba lagik this year :)

next of course the love of my life.cheewahh!!love saangatt taww!! kah!kah!kah! (harap beliau tak baca!) we have been together for 6 years, bergaduh tak payah cerita. nak breakup tah berapa kali. kengkawan pun ade yang bosan dok dengar cerita haku yang mcm tak boleh nak move on. why i stay? i have no idea.selesa mungkin. bercerita untuk berumahtangga? ada tapi sekadar gurauan. so bila?bila?ntah. tak bosan ke??setakat nih takde la plak.sebab dia seorg yang full of surprises.i totally cannot read him.what's he up to. yang aku plak jenis tak boleh nak sabar.elok sangat la tu.so let see how far we can go, and wait for whatever He had plan for us..kami redha.

Last but not least of course settling debt.alhamdulillah bergerak jugak lah tahun lepas. lega rasa.kalau tak, tak lena tido dok pikir hutang.mcm banyak jee hutang!banyak tak banyak but hey! hutang tetap hutang!sebelum menghembus napas terakhir wajib bayo ok?? kalu tak tersangkut2 dalam kubor sape nak tolong?buat plak orang tak halal.hah!menjawab! dan saving..pun..alhamdulillah..tahun nih nak fokus pada tabung haji. niat nak pegi haji. insyaAllah sampai masa jadi tetamu Allah, sampai la aku kesana.yang penting usaha menyimpan itu perlu.


well, thats about it! sedikit sebanyak rumusan yang berlaku tahun lepas dan harapan tahun ini.haha. ape pun inilah kehidupan.kekadang kita diatas.kekadang kita dibawah.apapun yang terjadi mesti ada sebab musababnya kan? and now Dear 2014, I am ready for ya! ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...