Thursday, February 6, 2014

Febuari Sudah..

Hello..ello..llo..(bunyi echo la kononnya.pfft!)

sekejap je dah masuk bulan febuari. dalam bulan januari pun banyak betul kerja, sampai tak berkesempatan nak meng-check blog sendiri.apetah lagik meng-update! memandangkan harini kerja sume dah settle awal, aku bercadang nak menghapdate la sepatah dua kata!yee laa sangat kaann..

ok untuk entry kali ni aku nak introduce my latest family member..no..bukan anak aku ok?? tapi seekor anak kucing..takde la anak sangat..dah besor dah pon..aku dapat tahun lepas..time tu dia kecik la..makcik jumpa kat tempat kerja dia, then bawak kerumah, dah taknak balik.memula kononnya nak tinggal 2, 3 hari..tapi lama2 dah sayang pulak. so without further due, let me introduce miss bella the bully kitty ^^


nama asal bella adalah belang.hahaha makcik aku ingat dia jantan so panggil la belang..bila di explain kucing torti mmg sgt rare ade jantan, bila di belek2 jantina maka bertukar la kepada bella. yang bully kitty tu plak mmg kitaorg letak sb dia mmg kaki buli. setiap hari dia akan buli abam amad.cian abg amad. tapi yang best nya amad rela je tu kena buli..haih!



amad sebelum ni kan anti-sosial sikit, tapi sejak bella ada ok la sikit mood dia, mau la dia marathon tengah2 malam, melompat sana sini. pengaruh si bella ni la kurasa. umur si bella ni aku rase tak cecah lagik setahun sb dari saiz dan perwatakan dia yang sangat laa hyper aktif! amad pon sekarang lebih defensive sejak ade bella. abang sulong laa kononnye...bila adik kena ngorat kucing lain..kemain gi rescue adik.hahaha

adik cantik kan...harus la abg kene jaga..kemana je bella pegi mesti amad follow. pendek cite memang tak berengang la diorg ni. tengok gelagat diorg pun hilang stress.geram rase nak gigit sekor-sekor. ade terniat nak bawak diaorg nih masuk competition, tapi temperament diorg ni tak elok.hahaha kang tak pasal-pasal kene cakar plak judges tu..




yang amad penakut sikit ngan orang.yang bella plak terlebih friendly. friendly dia lain macam sikit. jangan ditenung mata dia, kang tau-tau dah melekat kat kaki. melekat dalam erti kata lain dah gigit. tangan dia pun bukan main cepat. tak suka di dukung.laju je tangan tu lempang muka kita. kalau dia hempas badan buat aksi konon nak mintak usap perot, tak payah la..abis tangan kena gigit-gigit.


dengan perangai yang tah hape2 dari mereka nih aku rase tak payah la kot nak masuk competition.haha. malu haku je kucing cam monyet! :p rasenye takat ni dulu aku cite bab si bella nih.sepatah dua kata sangatnye la hakuu kan..dah karangan dah ni weehh!! daaa..


1 comment:

juls julie said...

hahaha kelakar jer perangai dorang kan..tp bella tu mmg cantik... suka tgk kucing torti cam tu..

akak semalam pun catnap kitten depan umah.. geram giler tgk memasing cam ulat bulu...dah ler gems2222..!!

dpt catnap sejam pun cukup la buat lepas rindu kat kitten..dah lame x cium bau baby kitten..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...